Hoe kies ik een goede piercingstudio?

Wanneer je er zeker van bent dat je een piercing wilt laten plaatsen heb je vertrouwen in de studio en de piercer nodig. Bezoek, bekijk en win informatie in over een aantal studio’s. Stel alle vragen die je hebt en probeer te beoordelen of de piercer een professionele indruk maakt. 

De studio

Bekijk een studio nauwkeurig. De behandelruimte moet separaat zijn van de wachtruimte. Hij moet schoon zijn en nat te reinigen. Daarnaast moet de studio beschikken over een ultrasoon reinigingsapparaat en een stoomautoclaaf.

Indien in de behandelruimte wordt gerookt, gegeten of gedronken, of wanneer er door andere activiteiten een sterke stofbelasting bestaat en/of huisbeesten rondlopen, dan is deze ruimte niet geschikt om een piercing aseptisch aan te brengen.

Let er op dat het gebruikte materiaal steriel verpakt is en dat disposables (artikelen voor eenmalig gebruik) ook inderdaad na gebruik worden weggegooid. Let er tevens op dat er een nieuw paar handschoenen moet worden gebruikt vóór het aanbrengen van de piercing.

 Instemmingsverklaring

Vóór het laten plaatsen van een piercing zal je zonder vragen geïnformeerd moeten worden over de risico’s en consequenties van de gewenste piercing. Meestal zal er een instemmingsverklaring ondertekend moeten worden door jou of een van je ouders of voogden. Je hoort door de piercer te worden voorzien van een gedetailleerde nazorginstructie, vraag hier anders naar. Tijdens en vooral ook na het piercen zal uw piercer voor u klaar moeten staan met "raad en daad."

Leeftijden

Wanneer je een piercing wilt laten aanbrengen, gelden onderstaande wettelijke regels:
. Cliënten voor een piercing, anders dan in een oorlel, moeten 12 jaar of ouder zijn.
. Cliënten tussen de 12 en 16 jaar moeten tijdens het aanbrengen van de piercing worden vergezeld van hun wettelijke vertegenwoordiger.
. Cliënten tussen de 12 en 16 jaar komen niet in aanmerking voor genitale piercings, ook niet als ze worden begeleid door hun wettelijke vertegenwoordiger.
. Meisjes tussen de 12 en 16 jaar komen niet in aanmerking voor een tepelpiercing, ook niet als ze worden begeleid door hun wettelijke vertegenwoordiger.

 Alleen als de studio en piercer voldoet aan alle bovengenoemde voorwaarden bent u volgens ons in goede handen.

  • Wil piercers verzamelen in heel Europa om gezamenlijk het piercen in Europa gezicht te geven.
logo
Begunstiger